miercuri, 23 aprilie 2014

IMAGINEA INTRE DILETANTISM SI CONSULTANTA


Evenimentele de moda iti dau prilejul, pe langa prezentarile de vestimentatie si accesorii propriu-zise, sa cunosti oameni noi, interesanti, sa socializezi mult. La un astfel de eveniment, am cunocut-o pe Sorina Limisca, consultant de marketing si comunicare. Cateva zile mai tarziu, am fost contactata de aceasta pentru un mic interviu ce a avut ca tema, meseria pe care o practic, cea de Consultant de Imagine, o meserie inca noua pe piata din Romania, o meserie de nisa.

O experienta ce mi-a reamintit despre copilarie, despre experientele traite si informatiile primite la scolile de profil, despre dorinta de a-mi urma visul.

Feed-back-ul pe care l-am primit dupa interviu, mi-a demonstrat ca oamenii sunt deschisi la nou, ca isi doresc o imbunatatire a imaginii lor, a stilului vestimentar, a normelor de conduita. Doresc sa-si defineasca propriul stil.

"   O imagine face cat o mie de cuvinte”, la fel si vestimentatia. Vestimentatia are un limbaj propriu specific. Te ajuta sa-ti formezi intr-o clipa o parere personala asupra gusturilor, obiceiurilor, pasiunilor, statutului social al oamenilor cu care interactionezi, spune in cunostinta de cauza Livia Gheorghe care incearca sa ne arate cat de important este sa apelezi la un consultant de imagine. 

Fiind un serviciu inca nou pe piata din Romania, consultanta de imagine necesita foarte multa intelegere si implicare fata de nevoile clientului. Persoanele care solicita acest serviciu isi doresc intr-adevar si sunt pregatite sa faca o schimbare in viata lor. O experienta interesanta a fost alaturi de o clienta ce lucreaza intr-o firma de audit si care prin statutul sau profesional trebuia sa fie tot timpul la patru ace. Avea in garderoba sa o multime de costume si accesorii business, dar nu intotdeauna acestea o reprezentau. Nu erau potrivite siluetei, culorii pielii, parului, dar mai ales personalitatii ei. Dupa cateva sedinte si luni lucrate impreuna......."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu