duminică, 10 februarie 2013

ARGINTUL, PASIUNEA MEA

Ce ne defineste cel mai bine o tinuta? Cu siguranta, bijuteriile. Ele au fost si vor fi intotdeauna accesoriile, pe care femeile le iubesc si le poarta mereu pentru a-si accentua frumusetea naturala. Bijuteriile produc incantare si dau stralucire unei tinute.





In cazut meu, intotdeauna am adorat bijuteriile din argint. Imi stralucesc ochii cand le vad, dar mai ales imi doresc sa le port. De multe ori mi-a reusit!

Desi am casete intregi cu argint, imi doresc in continuare piese noi, deosebite, care sa ma incante.
Bijuteriile din argint pot fi mici, simple si elegante, dar si mari, ostentative si stralucitoare. Depinde ce-ti doresti!
Am o atractie deosebita pentru acest metal pretios, unic, elegant si sofisticat.

Argintul este folosit de mii de ani  ca moneda de schimb, pentru realizarea de vesela, ornamente, bijuterii, aici intrand cercei, bratari, inele, pandantive, lanturi.  Mai mari sau mai mici, delicate sau excentrice, discrete sau extravagante, aceste accesorii ne insotesc toata viata.

Denumirea de argint vine din latinescul "argentum". Este un metal stralucitor, alb, ductil si maleabil care, datorita structurii sale, poate fi lustruit impecabil.
Este considerat al  doilea metal pretios dupa aur.

Fiind asociat cu luna, misterul, feminitatea si energia feminina, argintul ne ofera pe langa eleganta si frumusete, intuitie si imaginatie.

Daca ar fi sa enumar cateva caracteristici ale argintului, m-as referi la realele sale virtuti terapeutice tinute in secret secole de-a randul.
Rolul argintului in organismul uman ar putea fi descris ca un sistem imunitar secundar.
Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii cu stare mancau cu tacamuri de argint care ii protejau de multe epidemii si boli.
Apa pastrata in vase de argint are calitatile unui antibiotic natural foarte eficient.
Practic, argintul este un dezinfectant universal, un adevarat medicament, care ajuta la mentinerea sanatatii si pastrarea longevitatii.
Se spune ca cei care poarta bijuterii de argint, in mod constant, sunt mai calmi.

Ce mai, avem toate motivele sa adoram, sa cumparam, sa purtam bijuterii din argint!


Drept urmare, zilele acestea m-am hotarat sa fac o mica incursiune in cateva magazine de profil.
O prima oprire a fost pe strada Mendeleev, unde am descoperit magazinul Ariel Silver, un magazin nou deschis, micut, cochet, ce detine o colectie  fina si interesanta de obiecte de argint.
Am recomandat acest magazin prietenilor mei, si ti-l recomand si tie, cititorul meu, in cazul in care pentru o ocazie anume, vrei sa achizitionezi o bijuterie deosebita, la un pret promotional.




Urmatoarea oprire am facut-o tot pe strada Mendeleev, la cunoscutul magazin de profil Comaccent. Este celebru printre cunoscatori, atat prin multitudinea si varietatea bijuteriilor de argint, cat si prin finetea si lucratura lor deosebita.
Este evident un lucru. Femeile care ajung in fata acestui magazin sunt fascinate. In ochii lor poti citi acest lucru. Nu stiu la ce sa se uite mai intai, ce sa aleaga, ce sa cumpere. Sunt ca niste copile curioase si pofticioase in fata unei prajituri delicioase!

Oare s-a regasit cineva in aceasta ipostaza?
sursa foto: Ariel Silver Srl si galeria personala


Daca ti-a placut acest articol, da-ne un Like pe pagina de Facebook PerfectLegsShoes . Multumim anticipat!



2 comentarii:

  1. De ce nu argint si pentru barbati? Eu zic ca ar da foarte bine si pentru ei la diferite tinute de la stilul "roacker" cu plete, zale, inele si bratari la stilul office, un inel cu blazon, un baston cu maner sculptat in argint acestea asortate la un costum gen anii '30-40.
    Ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna! Bijuteriile din argint se pot accesoriza ata la tinutele femeilor, cat si ale barbatilor. Doar ca proportia este mai mare in cazul femeilor. Ele pot purta aceste frumoase accesorii cam in toate tinutele, casual, business, cat si tinute formale, de la bijuterii mici, delicate pana la bijuterii mai opulente. In cele mai multe cazuri li se potrivesc. Barbatii pot purta accesorii de argint in cazurile amintite de tine, dar dupa parerea mea, ar trebui sa aiba o doza mai mare de noncomformism si atitudine. Ce parere ai?

    RăspundețiȘtergere