duminică, 3 februarie 2013

DE CE VOR FEMEILE SA ARATE SEXY SI CUM POT EXPRIMA ASTA PRIN VESTIMENTATIE?



Dorinta si atitudinea avute in comun de noi, femeile, este ca, in adancul sufletului nostru, vrem sa aratam si sa ne simtim frumoase, minunate si dorite. In esenta, sexy. Poate ca unele se gandesc des la asta, altele mai putin, iar multe nu vor s-o recunoasca, dar exista o mare doza de adevar aici.

Totodata, exista mai multe feluri de a fi sexy. 

Exista un fel retinut, timid, dar plin de senzualitate de a fi sexy. Un altul fermecator, misterios de a fi sexy, fiind ca un magnet pentru sexul opus, si nu numai. Si desigur, un fel fatis de a fi sexy. Alegerea ne apartine in totalitate. Felul nostru de a fi sexy trebuie sa se potriveasca personalitatii noastre, si sa ne alegem vestimentatia in asa fel incat, sa ne punem in lumina cea mai favorabila.




Tipul nostru de silueta ne influenteaza felul in care trebuie sa ne alegem vestimentatia. Asta si pentru ca fiecare femeie poseda o combinatie unica de inaltime, greutate si forma a siluetei. Acest fapt presupune ca nu orice stil va arata bine pe noi.

Simplu fapt ca ceva este la moda, nu inseamna ca trebuie sa purtam acel lucru. De ce sa cheltuim banii pe un lucru care nu arata extraordinar pe noi? A ne imbraca bine nu are legatura cu a cheltui o multime de bani pe haine.

Intr-o perioada in care totul se intampla cu o viteza mult mai mare decat in trecut, cunoasterea celuilalt poate fi constransa de context, astfel incat timpul si spatiul sa nu permita decat o cunoastere in prima instanta, superficiala si de suprafata, imaginea fiind cea care primeaza.

Un sudiu asupra perceptiei frumusetii publicat in Buletinul Personalitatii si Psihologiei Sociale din Statele Unite a dezvaluit faptul ca a fi inconjurat de oameni frumosi te face sa te simti in mod considerabil mai putin satisfacut de propriul aspect fizic.

Trucul  sta in a afla care sunt formele care ne vor echilibra corpul, si care sunt partile corpului pe care ar trebui sa le ascundem sau sa le dezvaluim.
Luand in calcul  aceste lucruri, vom putea crea o imagine bine proportionata, care va atrage atentia pe aspectele ce ne avantajeaza.


Stiinta a dovedit ca exista o trasatura evolutionista atemporala a faptului de a fi sexy: simetria.
Natura este simetrica. Intotdeauna a fost astfel. Este posibil ca nu fiecare particica sa fie simetrica, dar ca intreg, se echilibreaza. Mama natura este cel mai uimitor creator. Ca oameni suntem atrasi de echilibru. Astfel, ca oameni, vrem sa echilibram conformatia umana la fel cum se echilibreaza si natura.

Studiile de perceptie au dovedit ca oamenii manifesta preferinta innascuta pentru trasaturile simetrice. Cercetarile au aratat ca oamenii prefera partenerii cu trasaturi simetrice, acest fapt echivaland cu gene sanatoase si sistem imunitar puternic.
Vestimentia, asemenea corpului uman, este creata avand in minte simetria.

Cea mai echilibrata forma de baza este clepsidra.
Daca vrem sa aratam mai bine zi de zi, recomand sa purtam o imbracaminte care sa copieze proportiile siluetei de clepsidra. Cu toate astea, este foarte usor ca o femeie cu o silueta de clepsidra bine echilibrata, sa para  disproportionata, alegand o imbracamine nepotrivita.




Astfel ca o concluzie, afland proportiile naturale ale corpului nostru, putem face alegerile vestimentare corecte si crea iluzia unei siluete perfect proportionate. Acest lucru, ne va face mai increzatoare in noi insine si ne va ajuta sa ne simtim, asa cum trebuie sa ne simtim, minunat. 


Daca ti-a placut acest articol, da-ne un Like pe paginile de Facebook, PerfectLegsShoes si LiviasFashionWorldMultumim anticipat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu