vineri, 4 ianuarie 2013

CINE ESTE CONSULTANTUL DE IMAGINE?

Consultanta de imagine este o meserie ca oricare alta, apreciata, dar nu atat de cunoscuta pe piata din Romania, reprezintand inca o piata de nisa. De aceea in randurile urmatoare, am sa incerc sa explic acest concept.

In primul rand, trebuie sa nu se confunde termenul de consultant de imagine, cu cel de consilier de imagine. Consilerul de imagine indeplineste functii manageriale, strategice, concentrate in jurul imaginii publice a unei organizatii sau persoane.

Consultantul de imagine se ocupa de imbunatatirea aspectului fizic si a stilului vestimentar al clientului, incluzand aici stilism, dictie, stil de comunicare, bune maniere, limbajul non-verbal al corpului( pozitia mainilor, contactul vizual, atitudinea), prezenta clientului in public, eticheta. 

Consultantul indruma clientul catre stilul vestimentar potrivit, tinand cont de silueta, culori, materiale, garderoba clientului. El ne poate ajuta sa deschidem dulapul de haine, si sa realizam care haine din garderoba proprie ne sunt iubite, prietene, altele de-a dreptul dusmani. Ele nefiind potrivite noului nostru statut social, varstei, ori starii noastre de spirit, ori grupului din care facem parte. Tot el, consultantul de imagine ne poate ajuta sa ne construim un anume stil, si sa ne dezvoltam un anume tip de atitudine, pentru ca hainele pe care le purtam trebuie sa ne confere energie si dinamism, sa ne dea o stare buna.
Consultantul de imagine trebuie sa fie o persoana foarte bine informata, cu abilitati de comunicare, cat si un bun psiholog, care sa aiba cunostiintele necesare evaluarii si intelegerii nevoilor clientilor sai. O persoana sociabila, pozitiva, motivata, "open mind", diplomata si un bun ascultator.

Consultantul presupune experienta in domeniul esteticii, a consultantei de business, dar si a coachingului, necesar a ajuta clientul sa depaseasca  greselile de tinuta si comportament.
Sa aiba mult bun gust si creativitate, sa cunoasca date importante din istoria modei, sa cunoasca tendintele in moda din fiecare sezon, ce se poarta, culori, materiale, siluete.

Dar in acelas timp, consultantul de imagine trebuie sa cunoasca mediul personal si profesional al clientului, obiectivele acestuia.
El trebuie sa elaboreze impreuna cu clientul, stilul cel mai potrivit pentru acesta, in functie de preferintele personale, de stilul de viata, de buget, cat si de ordinea in care se vor face aceste schimbari. Sa dea sfaturi personalizate pentru fiecare client in parte.

Consultantul de imagine dezvolta, de obicei, in jurul sau o retea strategica de parteneri, ce pot ajuta la randul lor clientii sai: hair stilisti, makeup artisti, nutritionisti, antrenori personali, dentisti, chirurgi plasticieni, si coach.

IMAGINEA trebuie sa reflecte in primul rand, calitatile, valorile si nivelul intelectual, nu doar cel material.Daca ti-a placut acest articol, da-ne un Like pe pagina de Facebook  PerfectLegsShoes si pe profilul personal de Facebook, unde te invit sa parcurgi posturi, poze si articole despre stil, trenduri si evenimente. Multumesc anticipat!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu