marți, 26 martie 2013

CAPOEIRA-COMBINATIA IDEALA INTRE SPORT, MUZICA SI DANS


Ne dorim extrem de mult sa aratam bine, sa ne imbracam bine, sa fim admirati, sa facem lucruri care sa ne bucure sufletele, dar la fel de mult ne dorim sa le impartasim si cu ceilalti.

Am sa va povestesc despre experienta mea din acest week-end, care tocmai a trecut. 
O experienta interesanta si unica in Romania la acest moment. 
Daca vreti, un mod distractiv de a invata ceva nou.




Clubul sportiv, FitClass, un club renumit printre cei care practica sportul in mod regulat, a avut ca invitati speciali, membrii trupei de Capoeira din Franta, adevarati profesionisti ai acestui sport.
Pentru acestia, Capoeira, nu este un simplu sport, ci este un mod de viata.






Dar ce este Capoeira?

Capoeira este o forma de arta, ce combina miscarile de arte martiale, dans, gimnastica, muzica si strategie. 
Este un sport legal, originar din brazilia, cu o vechime de 400 de ani.

Capoeira se joaca intre 2 oameni, ce schimba ofensiva si defensiva miscarilor, cateodata fara contact fizic, dar nu intotdeauna. Jocul este acompaniat de muzica live si de instrumente muzicale cu forme destul de ciudate. Principalul instrument muzical este berimbau.
Jucatorii de Capoeira si privitorii formeaza un cerc, in jurul celor doi jucatori de capoeira. Cercul este completat de cei care folosesc instrumentele muzicale. 
Acest joc al Capoeirei poate fi jucat in mai multe moduri, usor si relaxat sau mai agresiv.














Capoeira este un sport fara varsta, practicat in intreaga lume, atat de copii, femei si barbati, ce ofera o dezvoltare armonioasa pentru copiii, o forma perfecta si tonifiere pentru adolescenti, energie si eleganta pentru adulti, flexibilitate si putere pentru varstnici.






Prezenta pentru prima data la un astfel de eveniment, m-a incantat in mod deosebit atmosfera creata, imbinarea armonioasa si creativa a tehnicilor de arte martiale, dans, muzica coordonate cu miscarile continue si fluide, ca de felina ale acestui sport-dans.
Membrii trupei de Capoeira au pregatit ceva surprize, asa ca pe langa antrenamentul propriu-zis, demonstratiile live, au cantat folosind instrumentele lor muzicale traditionale. M-am simtit teleportata in Brazilia. Cu siguranta, voi ajunge acolo.

Am inteles despre Capoeira ca semnifica miscare si gratie, atitudine si placerea unui joc bazat pe comunicare si anticiparea miscarilor partenerului. Toate acestea aduc beneficii corpului nostru.

Prin practicarea acestui sport, in mod constant, corpul nostru va fi:
  • mai sanatos, mai puternic, mai flexibil, mai energic, si mai elegant;
  • capacitatile organismului nostru de coordonare, control si echilibru se vor dezvolta ;
  • ne vom mentine o conditie fizica corespunzatoare, care ne va da mai multa incredere in noi, si va transmite pe mai departe un mesaj pozitiv.




Felicitari FitClass Club!




Daca ti-a placut acest articol, da-ne un Like pe pagina de Facebook PerfectLegsShoes . Multumim
anticipat!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu