luni, 11 martie 2013

INTRE PASIUNE, ARTA SI SPIRITUALITATE - LENA CRIVEANU


Joi, in cadrul cursului de stilism am avut surpriza placuta s-o cunoastem si sa-i vizitam atelierului cunoscutei creatoare de moda Lena Criveanu.
O personalitate aparte, puternica, artistica ce ne-a inspirat pe fiecare din noi sa dorim sa ne cunostem mai bine pe noi insine, sa avem incredere in fortele proprii.

Sa facem in viata ceea ce ne place, pentru ca numai asa vom reusi.

O persoana impresionanta as putea spune, cu o strangere de mana ferma, care stie foarte bine ce vrea de la viata, puternic conectata la sinele sau.
Face totul din pasiune si asta se simte din modul cum vorbeste despre munca ei.

Ne-a sfatuit ca primul lucru la care trebuie sa lucram suntem noi.

Ca fiecare dintre noi ca sa-si indeplineasca menirea sa, va trebui sa se cunoasca pe sine.
Numai atunci vom fi coerenti cu noi, si nu dupa cum bate vantul. Atunci vom avea amprenta noastra pe ceea ce construim.Lena Criveanu a terminat cinci ani de Finante, dar a considerat ca acest domeniu nu  o reprezinta si nu se identifica cu el.

Asa ca a urmat cursurile Universitatii Nationale de Arta Bucuresti, sectia Design Vestimentar, doi ani in colaborare cu Venera Arapu pentru colectiile internationale, targuri de profil  la Paris si colectii pentru Europa si Japonia.

In aprilie 2008 isi prezinta brandul Lena Criveanu si in cadru international, la targurile de profil de la Paris si New York.
In 2010,  designerul Lena Criveanu si-a deschis primul magazin-boutique ce se plaseaza la granita dintre moda si arta.
Iar in octombrie 2012, s-a lansat Lena Criveanu Boutique pe Calea Dorobantilor 172 la Mario Plaza.sursa foto: Lena Criveanu


Am aflat ca in spatele prezentarilor de moda de cateva zeci de minute exista un volum imens de munca de luni de zile, de la idee la tipar si apoi la materiale.

Originalitatea tinutelor sale este subliniata de elementele imprimate ce individualizeaza fiecare tinuta. Fiecare colectie in parte reprezinta un fragment din viziunea personala a Lenei asupra feminitatii.

Receptivitatea, frumosul, pasiunea, munca, expresivitatea sunt toate aici. Dar conteaza si cum aceste opere de arta sunt primite de cei care trebuie sa se bucure de ele. 
Tendintele din atelierele creatorilor de moda ajung in lanturile mari de magazine de moda abia dupa 2-3 ani.

A inteles ca un lucru cert in lumea modei este schimbarea, si ca trebuie sa fii tot timpul conectat la informatiile de pe glob.

Sursele sale de inspiratie sunt arhitectura, filmul, natura si nu in ultimul rand, oamenii.
Un creator de moda ce si-a creat propriile povesti prin colectiile sale.
Ce am inteles dupa aceasta intensa sedinta de moda, arta si spiritualitate?

Ca in noi este totul, talent, pasiune, cunoastere.
Ca noi toti avem valoare, dar diferentierea se face prin munca.

Ca ne este necesara conectarea la o lume frumoasa si la tot ce este frumos in jurul nostru, astfel incat nu vom mai vedea intotdeauna doar lucrurile urate din viata noastra.

Tot ceea ce creem trebuie sa vibreze cu ceea ce este in interiorul nostru, pentru ca povestea vine din noi.
Ceea ce ne inconjoara, de fapt, este o poveste in care noi va trebui sa credem.

Moda nu este nici exclusivista, nici superficiala. Este o forma de comunicare. Este o limba ce spune o poveste despre ce poarta o persoana.
Daca ti-a placut acest articol, da-ne un Like pe pagina de Facebook  PerfectLegsShoes. Multumesc anticipat!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu