marți, 5 martie 2013

MARTIE, PRIMAVARA, SI DIN NOU TARGURI....



De cateva zile soarele a batut mai insistent in geamurile noastre. Nerabdatori am deschis, iar primavara a aparut din nou in viata noastra.

Suntem deja in luna martie. Luna renasterii la viata, a micilor cadouri, a rasfatului femeii, ceea ce ofera un prilej de bucurie, veselie si urari de bun venit primaverii! 

In acest frumos si placut week-end, respectiv 2 si 3 martie, moda romaneasca a intampinat primavara cu noi targuri de moda.





Am fost prezenta la prima editie a targului de moda, frumusete si lifestyle "Lady March", ce a avut loc pe 2 martie la Gaia Boutique Club, unul din cele mai exclusiviste cluburi din Bucuresti si totodata un sustinator al modei si artelor.
Ideea evenimentului a fost inspirata de targul "Fashion in the Garden" si a celebrat reveria indusa de primavara.

Forfota mare, oameni curiosi, designeri talentati, si multe haine si accesorii frumoase, asa s-ar traduce atmosfera din Gaia Boutique Club de sambata 2 Martie.

Majoritatea celor care si-au prezentat acolo colectiile de haine si accesorii, ne-au incantat vizual.





                 




sursa foto: Velvet Boutique



Velvet Boutique by Cora Dascalu a venit cu o colectie cocheta, stilata, ce a stiut sa scoata in evidenta liniile feminine.




sursa foto: Joy Fashion



Joy Fashion by Ioana Davidescu a prezentat o colectie in tendinte, plina de vitalitate si culoare.

O colectie lucrata manual, cu diverse aplicatii din piele, metal, inseratii de gablonturi, avand ca piesa de rezistenta tricourile pictate manual.




sursa foto: Dantelle Boutique


Mi-a incantat ochiul, colectia de haine a magazinului virtual Dantelle Boutique by Nicoleta Florescu, un stilist cu experienta in domeniu.
O colectie unica, plina de culoare, ce imbina extrem de feminin materialele folosite, dand colectiei un puternic accent de optimism si vitalitate.








sursa foto: Boutique Concept 52

Este foarte la moda astazi combinarea hainelor de lux cu cele de mass market.
Un astfel de concept store este Boutique Concept 52, ce a adunat in portofoliul sau branduri italiene, la care s-a adaugat si viziunea designerilor romani, ce au fost invitati sa intregeasca prin propriile creatii stilul ecletic avangardist sub care i-a fost modelata identitatea. 

Combinarea fantezista a materialelor au dat hainelor lor un stil propriu. S-au mixat materiale sport cu materiale elegante, stofa cu aplicatii fanteziste de piele ecologica sau naturala, poliester cu bumbac si dantela. 






sursa foto: D'Arc Bijoux

Ce-si doresc femeile? Bijuterii. Cat mai multe si mai desebite. 

Astfel de bijuterii cu personalitate, am descoperit la D'Arc Bijoux by Anca Roxana Coroiu, o firma de bijuterii lucrate manual, a carei piesa de rezistenta in aceasta primavara-vara este bentita.
Bentita rock construita din metale, bentita day by day ce combina metalul cu perle, bentita de seara cu trandafir de rasina si perle. 
Accesorii deosebite ce te evidentiaza si te scot din anonimat!




sursa foto: Etiquette by Dana Savuica


In pelegrinarile mele prin targ, am intalnit atat fosti colegi ce acum lucreaza in domeniul modei, dar si oameni noi.

Printre acestia o voi mentiona pe Dana Savuica, un nume ce nu mai are nevoie de nici o prezentare. O persoana publica, cunoscuta mai ales in lumea modei  cu o conduita si imagine impecabila, ce incearca in permanenta sa se autodepaseasca. 

In anul 2006, Dana Savuica si-a lansat Etiquette, un brand de accesorii din piele de reptile, insemnand pantofi, genti, curele, manusi, bratari.

Dar nu s-a oprit aici. 

In 2011, si-a lansat colectia de haine si accesorii, marca "Etiquette by Dana Savuica".
Brand cu care dna Savuica a fost prezenta si la targul de sambata, 2 martie, impreuna cu cele doua colectii ale sale.
Colectia comerciala de zi si colectia de seara. La ambele s-au folosit materiale de buna calitate, culori placute si la moda, croieli pline de armonie, la preturi accesibile. Colectii ce se definesc prin stil si versatilitate.

Trebuie sa recunosc, mi-au placut colectiile. Dovada consta in achizitiile facute.






In aceiasi zi am reusit sa dau o fuga si la targul de moda "Fashion Matters, Fashion & Vintage Fair", un targ micut, dar cochet in inima Centrului Istoric, la Shakespeare Bar.

Acest targ a purtat amprenta individualitatii, a lucrurilor de calitate, care inspira.

Evenimentul a fost gandit pentru pasionatele de moda ce nu-si doresc doar produse de serie, ci si achizitii aparte, unice.



sursa foto: Simplicity by Melanie

Voi mentiona cateva nume de creatori de piese vestimentare si accesorii prezenti la targul Fashion Matters, nume deja cunoscute in domeniu: Feathers Handmade, Triolete, White Elephant, The Corner Store, Petit Boutique, Paolo Marconi, Simplicity by Melanie, Handmade by Pislaru.



Sursa foto: Handmade by Pislaru,
 in prezent in galeria personala







O noua zi, un nou targ de moda, cosmetice si vintage.

Locatia: Villa Rodizio, un mic palat cu o arhitectura impresionanta, care se pare ca a apartinut regelui Mihai.
Aici a avut loc duminica 3 martie, editia de primavara a "Fashion Bazaar, Fashion Beauty & Vintage Fair".






sursa foto: Fire de Murg


Cum am mai spus, de bijuterii as putea vorbi non-stop. 

Cu predilectie de bijuteriile celor de la Fire de Murg, bijuterii ce-ti ofera personalitate si stil, si care pot face dintr-o tinuta banala, o tinuta aparte, deosebita, moderna.




sursa foto: Mihaela Cretescu

Materialele naturale vor fi la moda intotdeauna.
Asta mi-a explicat si dna Mihaela Cretescu a carei colectie de haine este in intregime alcaluita din materiale naturale sifonate chiar de ea, materiale asimetrice, supradimensionale, cu buzunare atasate prezente la rochii lungi, scurte sau fuste.

O parte din hainele sale le puteti achizitiona de la Hippie Hippie Shake.






sursa foto: Cosette by Oana Leoveanu


Se pare ca anul acesta accesoriile au preluat conducerea in vestimentatia feminina.

Am sa revin pentru ultima oara la accesorii, si am sa va prezint niste bijuterii handmade lucrate de Oana Leoveanu, usor de purtat la tinute casual, lucrate cu preponderenta din pietre semipretioase, portelan, margele perlate.

Rezumand evenimentele ce au avut loc in cele doua zile de targuri as putea spune ca au fost o reusita.
Cunostiinte valoroase, tendinte noi, atmosfera placuta, accesorii si tinute chic, preturi accesibile.

Nimeni nu a plecat cu mana goala de la targuri. Mai ales subsemnata. 







Daca ti-a placut acest articol, da-ne un Like pe pagina de Facebook  PerfectLegsShoes si pe profilul personal de Facebook, unde te invit sa parcurgi posturi, poze si articole despre stil, trenduri si evenimente. Multumesc anticipat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu