marți, 11 iunie 2013

IN CAUTAREA CULORII TINERETII VESNICE. EPISODUL 3

Verde, vreau cat mai mult verde!

O culoare ce-mi inspira tinerete, renastere, seninatate, speranta si dragoste. Culoarea primaverii, a reinnoirii si a refacerii energiei epuizate departe de stresul vietii cotidiene.

Verdele este considerat pe buna dreptate, prima culoare a lumii si cea mai calda culoare existenta.
Fiind o combinatie de galben și albastru, culoarea verde ne trasmite claritate mentală, galbenul vine cu optimismul si calmul emoțional, iar albastrul cu intelegerea, speranta și spiritul  generos.

Ochiul omului este obisnuit sa vada mai mult verde decat oricare alta culoare.

Fiind o culoare pozitiva din punct de vedere emotional, verdele ne ofera capacitatea de a ne iubi si a ne hrani pe noi insine si pe altii neconditionat. Culoarea verde promoveaza iubirea pentru natura, dragostea de familie, prieteni, animale si acasa.

Din punct de vedere a psihologiei culorii, culoarea verde este culoarea armoniei, ce creaza un echilibru intre cap si inima. Verdele este culoarea chakrei inimii si a doua culoare preferata dupa albastru.

De asemenea, verdele este si culoarea prosperitatii, abundentei, si a bogatiei materiale.

Imi plac legendele tesute in jurul acestei culori. O culoare cu semnificatii mistice sau magice din povestile Regelui Arthur. Culoare asociata cu duminica, in Biserica Catolica. Culoare asociata cu Dumnezeul fertilitatii in miturile celtice. Culoarea dragostei asociata atat cu Venus, zeita romana cat si cu zeita greaca, Afrodita.

Putem vorbi de mai multe nuante a culorii verzi: verdele pal, verdele smarald, verdele lime - verde deschis mai fosforescent, verdele inchis, verdele galbui, verdele aqua, si nuanta de iarba verde.

In tinuta de astazi am folosit din plin culoarea verde, langa care am asortat accesoriile corai - pantofii si bijuteriile. Asa cum este "political corect", am ales doar doua nuante puternice. Pentru ca, ce-i prea mult, incarca si strica tinuta.






Pe strazile Bucurestiului nostru aglomerat si din ce in ce mai curat, am prins un moment prielnic de a admira casele vechi acum renovate si a ma plimba putin, de ce nu, chiar pe mijlocul strazii!







Oare de ce nuanta de verde smarald a fost aleasa culoarea anului? Pentru ca este o culoare care exceleaza in arta, design interior, dar mai ales in moda? In acest an voi raspunde afirmativ, avand in vedere ca nuanta de verde smarald avantajeaza toate tipurile de ten si scoate in evidenta nuantele de par, de la blond, saten, brunet, dar mai ales roscat. In plus, bijuteriile pe verde se potrivesc cu toate culorile: rosu, galben, albastru, maro, auriu, argintiu, gri, roz, mov.

Nici o alta culoare nu trasmite regenerarea vietii mai mult ca verdele.
Asa ca purtati intotdeauna cu voi putin verde. Atat in interior cat si in exterior!





Daca ti-a placut acest articol, da-ne un Like pe pagina de Facebook  PerfectLegsShoes si pe profilul personal de Facebook, unde te invit sa parcurgi posturi, poze si articole despre stil, trenduri si evenimente. Multumesc anticipat!

.

2 comentarii:

  1. Imi place rochia, iar pantofii par super comozi... succes mai departe!

    http://diana.doubleweb.ro/

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna!
    Iti multumesc mult de aprecieri!
    Intr-adevar pantofii au un calapod comod, dar se pot face si cu platou, si atunci vor fi si mai comozi.

    Te mai astept oricand cu pareri pro sau contra.

    Multa bafta si tie!

    RăspundețiȘtergere