miercuri, 17 iulie 2013

CULOAREA ROSIE & LADY IN RED - EPISODUL 6

"Red is obviously such a stimulating colour, and its has so many connotations".

Cand ma gandesc la o culoare, roșul imi vine de cele mai multe ori in minte. O culoare energizanta, ce ne creaza emoții puternice și ne motiveaza să actionam. O culoare ce reprezinta dragoste si putere, o culoare care atrage sau respinge, ridica sau coboara.

Rosul este o culoare caldă, pozitiva ce este asociata cu nevoile noastre fizice si cu vointa noastra de a supravietui. Aceasta culoare emana o puternica energie masculina.

O culoare ce semnifica spiritul de pionierat și calitățile de lider, promovand astfel ambiția și determinarea. Rosul exprima o vointa puternica ce da încredere celor care sunt timizi sau lipsiti de vointa.

A purta roșu este o declarație curajoasă ca purtatorul este responsabil, plin de emoție si cu o mare pofta de viata. Culoarea sexualitatii, rosul poate stimula cele mai profunde și mai intime pasiuni din noi, cum ar fi dragostea si sexul in sens pozitiv sau răzbunarea și furia in sens negativ.

În culturile orientale, cum ar fi China, roșul este culoarea norocului. Culoarea rosie este si culoarea lor traditionala pentru nunti. În cultura indiană, rosul simbolizează puritatea și este culoarea folosita la nunti.

Roșul a avut, are și va avea cea mai mare influență în lumea modei. Fiind cea mai vizibila si mai plina de viata culoare, rosul creaza atractie si emotie. Cele care poarta in mod uzual aceasta culoare si-au creat o imagine plina de energie, entuziasm, incredere, si de ce nu, plina de senzualitate...lady in red!






Asociat cu excesul aristocratic, roșul reprezinta codul modei pentru toate anotimpurile.

Rosul este considerat ca fiind cea mai frumoasa și atractiva culoare din lume. Dar nu toate doamnele, domnisoarele sau domnii sunt încrezători atunci când poarta aceasta culoare, deoarece rosul nu este o culoare usor de purtat. În primul rând, rosul atrage atentia celor din jur si evidentiaza intotdeauna persoana care o poarta. Un impediment pentru cei care nu au incredere in corpurile lor. În al doilea rând, dacă nu ai o piele frumoasa, echilibrata, culoarea roșie poate sublinia punctele slabe ale pielii, cum ar fi erupții cutanate, paloare. Al treilea motiv, în cazul în care tonul roșu nu se potrivește pielii tale, tenul va arata mai palid și mai slăbit.

Cele mai reusite combinatii de rosu sunt: roșu și alb sau roșu și negru, duo-ul perfect. Totusi slăbiciunea fata de aceasta combinație este faptul că este atat de comună și, probabil, nu va fi în măsură să atraga atenția cu aceste doua Duo.
Puteti incerca si combinatii mai indraznete de roșu cu albastru, rosu cu bej, sau tonuri de culoare verde închis.

Dacă nu te simti suficient de încrezător pentru a purta un costum roșu, o rochie rosie, poti alege accesorii rosii pentru a crea repere. O eșarfă roșie, bijuterii rosii, pantofi roșii sau geantă rosie.

Rosu este o culoare foarte frumoasa, dar pe care nu o puteți purta peste tot. Este ideala pentru o intalnire, o iesire cu prietenii, la un eveniment, dar trebuie purtata cu grija la birou. Este suficient sa porti o singura piesa vestimentara din aceasta culoare, o fusta rosie sau un sacou rosu. 
                                               

                                                            foto: Ovidiu Huiban

Sa aveti pofta de viata si de cat mai mult rosu in viata si vestimentatia voastra!


Daca ti-a placut acest articol, ofera-ne Like tau pe pagina de Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu