luni, 27 mai 2013

PRO VINTAGE


Observ din ce in ce mai multi adepti a stilului vintage. Stil, care nu inseamna neaparat second hand, demodat sau preturi mici.

Acest stil fara varsta, care aminteste de vremurile de altadata, da celui care-l poarta o nota autentica, rafinata si unica. Fiecare dintre noi ne nastem unici. Nu exista un altul identic cu noi. Dar nu intotdeauna reusim sa exprimam asta si prin vestimentatie.

Stilul vintage este un stil puternic ancorat in trecut, care a fost si va fi mereu la moda. Un stil care ne ajuta sa ne imbracam frumos, decent si cu bun-gust.

Pentru ca istoria se repeta si e cam greu sa se mai inventeze ceva in materie de moda, noile trenduri se inspira intr-o mare proportie din eleganta stilului vintage.
Curentul vintage a acaparat atat lumea modei, cat si pe cea a amenajarilor si decoratiunilor interioare, reconstituind un timp al intoarcerii la origini.

Si pentru ca tot am amintit de vintage, in acest sfarsit de week-end specific romanesc, am vizitat cateva astfel de targuri.

Made in Ro - Targul de design romanesc, ce a avut loc la Galeria Alchemia, un hub cultural ce s-a vrut o reinterpretare a motivelor traditionale romanesti in designul contemporan. Este unul din targurile ce a facut parte din proiectul Romanian Design Week.


Intr-o atmosfera prietenoasa, calda si colorata, tehnologia, noul a facut casa buna cu vechiul, prin articole ce poarta amprenta timpului. Atmosfera specifica data de reinterpretarea articolelor vintage, reconditionarea lor, imbinarea armonioasa a articolelor noi cu cele vechi, le-a creat o noua identitate.












Un alt targ din cadrul proiectului Romanian Design Week a fost Fashion Picnic la cea de a-13-a editie. Un eveniment ce a avut loc la gradina Dianei 4, si care a strans laolalta tineri designeri pasionati de moda si design, tineri talentati si cu o mare dorinta de a-si expune ideile.






A urmat targul de vintage din Calea Dorobantilor, Casara. Un targ ce-mi doresc sa aiba loc si pe viitor!







Continuand in aceasta atmosfera a targurilor vintage, a socializarii, a cautarii febrile a hainelor si accesoriilor de calitate care sa ne defineasca si sa ne intregeasca tinutele, tot in acest week-end am reusit sa ajung la un targ, drag mie - I Heart, Fashion, Music & Art.
Targ, care prin locatia aleasa, organizarea evenimentului, a participantilor, si a articolelor expuse in cadrul evenimentului, a fost o reusita inca de la prima editie.


Un targ de care vom mai auzi, cu siguranta...









Am avut parte in continuare de surprize placute. Unul dintre ele a fost mini-recitalul sustinut de Alexandra Usurelu', ce ne-a incantat cu vocea sa calda si sensibila. Multi dintre noi am avut parte de sindromul "pielii de gaina"!



Pentru final, voi lasa fotografiile sa vorbeasca despre deja cunoscutul targ vintage Fashion Bazaar ce a avut loc la Villa Rodizio, si care a strans laolalta mare parte din pasionatele de moda, prezente la acel moment in Bucuresti.






Doamna Michaela Haliski care creaza aceste accesorii, mi-a demonstrat ca pasiunea pentru moda si frumos nu are varsta. Luati aminte, moda milieurilor revine atat in moda, cat si in designul interior. 







Cred ca noi, femeile, ne regasim in mare parte in atributele definitorii ale stilului vintage ce emana caldura, culoare, sentimentalism, romantism, naturalete. As putea spune despre stilul vintage ca este un stil elegant, cu personalitate, ce accentueaza savoarea nostalgica a unor vremuri demult apuse.
Un stil personal si feminin, care se potriveste atat pasionatelor de moda, ce-si doresc sa-si imbunatateasca si sa-si cizeleze stilul, cat si persoanelor care nu au un stil vestimentar bine definit si doresc sa invete.

Doamnelor, cum aceste targuri vor continua si pe viitor, trebuie sa fim pregatite.

Pana atunci, felicitari organizatorilor si participantilor din acest week-end!





Daca ti-a placut acest articol, da-ne un Like pe pagina de Facebook  PerfectLegsShoes si pe profilul personal de Facebook, unde te invit sa parcurgi posturi, poze si articole despre stil, trenduri si evenimente. Multumesc anticipat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu