marți, 4 iunie 2013

DESPRE CULOAREA OCHILOR MEI. EPISODUL 2

M-am gandit sa reiau tema culorilor - Episodul 2.

Cum prima culoare aleasa a fost bleumarinul astazi voi continua sa va povestesc despre maro, o culoare nascuta dintr-o mixtura de culori: rosu, galben si negru.

Maroul este culoarea pamantului si a padurii, o culoare ce comunica sinceritate, putere, maturitate si transmite incredere si o atmosfera comfortabila si primitoare. Persoanele care poarta maro sunt, in general, privite cu prietenie si incredere.

Maroul este de asemenea, o culoare a bunatatii, protectiei, vindecarii, ce echilibreaza emotiile si este foarte des asociata cu dragostea pentru natura, animale si mediul inconjurator. Acum stiu de ce ador animalele!

Considerata culoarea toamnei si a iernii, maroul este o culoare mai casual decat negrul.

Se mai spune ca maroul imbatraneste, ca este tern si conservator. In opinia mea conteaza cu ce alte culori si materiale potrivesti aceasta culoare, silueta, dar mai ales atitudinea persoanei care o poarta.

Culoarea maro m-a insotit in multe din tinutele mele. O culoare care m-a atras de mica, si cu care am facut cele mai rapide si mai reusite combinatii.

Pentru o prima exemplificare am ales o rochie maro cu insertii de culori: negru, verde si auriu, la care am adaugat un colier maro-caramel in ape. Acest accesoriu atrage, de regula atentia in partea superioara a corpului.





Gata ajunge cu atatea poze la aceasta tinuta. Hai sa mai schimbam. Tot pe maro. Promit.



M-am gandit ca cea de-a doua varianta aleasa, sa fie o tinuta casual compusa dintr-un pantalon bej, trei sferturi din bumbac, gen army cu insertii de culori: auriu si portocaliu si un tricou maro inchis din lycra.






Recunosc, imi place maroul pentru ca formeaza o combinatie reusita cu fiecare din aceste culori: verde, auriu, roz pal, turcoaz, portocaliu sau galben. Il scot in evidenta si fac tinuta mai atractiva. Din punctul meu de vedere, aceasta culoare nu se potriveste bine cu negrul. Tinuta obtinuta va fi terna si plictisitoare. 

Asa ca va urez cat mai multa inspiratie in alegerea culorilor tinutelor voastre!





Daca ti-a placut acest articol, da-ne un Like pe pagina de Facebook  PerfectLegsShoes si pe profilul personal de Facebook, unde te invit sa parcurgi posturi, poze si articole despre stil, trenduri si evenimente. Multumesc anticipat!

4 comentarii:

  1. Mie nu-mi place maroul ca si culoare de sine statatoare, dar anumite nuante imi place sa le vad si sa le port, de ex maro ciocolata sau capucino sau maroul care se potriveste cu nuantele deschise de albastru...mai ales cu turcoaz...culoarea mea preferata ;)
    By the way, numele tau stii ce culori contine? ;)
    Daca vrei sa stii, anunta-ma!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna! Imi plac combinatiile tale. Asocierea nuantelor de albastru alaturi de maro, face ca aceasta culoare sa devina mai vesela si mai putin conservatoare.
    Sunt foarte curioasa ce culori contine numele meu: Carmen-Livia Gheorghe.
    Iti multumesc anticipat, si-mi pare bine de cunostiinta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draguta, eu ti-am scris pe blog... cum de nu m-ai recunoscut?
    Am incercat sa postez pe blog dar nu ma lasa de pe mobil asa ca iti scriu aici:
    Carmen-galben cu verde crud
    Livia-alb cu rosu
    Gheorghe-galben clar, auriu
    Asa vad eu literele in culori, ca sunt sinestezica.
    Poti incerca sa vezi ce semnifica fiecare si daca se potriveste caracterului tau. Eu zic ca da... te pup!!!
    PS: imi place calea pe care ti-ai ales-o...pe cand si alesul?

    RăspundețiȘtergere
  4. Hey! Ma bucur de mi-ai scris. Mi se pare nemaipomenita chestia asta. Asocierea numelui cu, culorile. Despre rosu, alb si auriu stiam, dar despre galben, nu prea.
    Iti multumesc de incurajari.
    Draga mea, dupa cum ai observat toate vin la timpul lor. Rabdare si determinarea sa avem!

    RăspundețiȘtergere